Budva, Crna Gora

Budva je primorski grad koji se nalazi u jugozapadnom dijelu Crne Gore, na Jadranskom moru. To je jedna od najpopularnijih turističkih destinacija u zemlji, poznata po svojim prekrasnim plažama, bogatoj istoriji i živahnom noćnom životu.

Grad Budva ima dugu i fascinantnu istoriju, koja datira još od 5. vijeka prije nove ere kada su ga naselili stari Grci. Kroz vjekove, Budvom su vladale različite sile, uključujući Rimljane, Vizantijce i Mlečane, i ima bogatu kulturnu baštinu.

Danas je Budva užurban grad sa živom atmosferom. Njegov stari grad je jedna od glavnih atrakcija, sa uskim ulicama, drevnim crkvama i impozantnim zidinama koje datiraju iz srednjeg vijeka. Grad također ima nekoliko prekrasnih plaža koje možete pročitati u nastavku.

Pored kulturnih i prirodnih atrakcija, Budva je poznata i po noćnom životu. Grad ima uspješnu klupsku i barsku scenu, s brojnim mjestima za sve ukuse i budžete. Tokom ljetnih mjeseci, Budva je domaćin nekoliko muzičkih festivala i drugih kulturnih događaja koji privlače posjetioce iz cijelog svijeta.

Sve u svemu, Budva je destinacija koju moraju posjetiti svi koji putuju u Crnu Goru. Njegove zadivljujuće plaže, bogata istorija i živa atmosfera čine ga savršenim mestom za opuštanje i istraživanje.

Budvanske Plaže

Budva ima neke od najljepših plaža u Crnoj Gori, sa kristalno čistim morem i zadivljujućim pejzažima. Evo nekih od najpopularnijih plaža u Budvi:
 • Plaža Mogren: Plaža Mogren je jedna od najpoznatijih i najslikovitijih plaža u Budvi. Podijeljen je na dva dijela, Mogren I i Mogren II, i nalazi se na samo nekoliko minuta hoda od starog grada. Plaža je okružena strmim liticama i poznata je po kristalno čistom moru i finom bijelom pijesku.
 • Plaža Jaz: Plaža Jaz je jedna od najdužih plaža u Budvi i nalazi se oko 2 kilometra zapadno od starog grada. Plaža je poznata po živahnoj atmosferi i popularno je mjesto za sportove na vodi kao što su jet ski i parasailing.
 • Slovenska plaža: Slovenska plaža je glavna plaža u Budvi i nalazi se u srcu grada. Duga je peščana plaža sa plitkim morem, što je čini idealnom za porodice sa decom.
 • Plaža Bečići: Plaža Bečići se nalazi oko 3 kilometra južno od Budve i smatra se jednom od najljepših plaža u Crnoj Gori. Plaža je duga preko 2 kilometra i iza nje se nalaze bujni zeleni brežuljci.
 • Plaža Ploče: Plaža Ploče se nalazi na periferiji Budve i nudi prekrasan pogled na Jadransko more. To je šljunčana plaža s kristalno čistim morem i idealna je za ronjenje i ronjenje.
Ukratko, Budva ima plažu za svakoga, bilo da volite živu atmosferu ili osamljeno mjesto za opuštanje i uživanje u suncu i moru.

Budva Noćni Život

Budva je poznata po živahnom i živahnom noćnom životu, sa raznim klubovima, barovima i restoranima. Evo nekih od najboljih mesta za noćni život u Budvi:
 • Top Hill: Top Hill je jedan od najvećih i najpopularnijih noćnih klubova u Budvi, poznat po nevjerovatnom ozvučenju i svjetski poznatim DJ-evima. Klub se nalazi na periferiji grada i nudi prekrasan pogled na Jadransko more.
 • Perla Club: Perla Club je novi segment Perle opremljen vrhunskim ozvučenjem i svjetlosnom opremom. Urbanim muzičkim sadržajem i gostovanjem DJ-eva i bendova i aktuelnih imena sa muzičke scene iz Crne Gore i okruženja privukao je veliki broj posjetilaca.
 • Trocadero: Trocadero je popularan klub na plaži koji se nalazi na plaži Bečići. Klub nudi razne događaje i zabave tokom ljetnih mjeseci, uključujući živu muziku, DJ-eve i zabave na plaži.
 • Noćni klub Omnia: Noćni klub Omnia je popularan noćni klub koji se nalazi u centru Budve. Klub ima energičnu atmosferu i nudi razne muzičke žanrove, od housea i tehna do hip-hopa i R&B-a.
 • Beer-Bike Club: Beer-Bike Club ima prijateljsku atmosferu sa lokalnim pop-rock izvođačima.
Budva ima živu i raznoliku scenu noćnog života, sa nečim za svačiji ukus i budžet. Bilo da više volite energični noćni klub ili opušteni lounge bar, zaista ćete pronaći u čemu uživati u ovom živahnom primorskom gradu.

Istorijska Mjesta Budve

Budva ima bogatu istoriju i dom je mnogih istorijskih i kulturnih znamenitosti koje vrijedi istražiti. Evo nekih od najboljih istorijskih mesta koja treba posetiti u Budvi:
 • Stari grad Budva: Stari grad Budva je destinacija koju morate posjetiti za sve zainteresovane za istoriju i kulturu. Grad je okružen impozantnim zidinama koje datiraju iz srednjeg vijeka i dom je brojnih antičkih crkava i građevina, uključujući crkvu Svetog Ivana, crkvu Svetog Trojstva i tvrđavu Citadela.
 • Sveti Stefan: Sveti Stefan je grad na jadranskoj obali Crne Gore, oko 6 kilometara jugoistočno od Budve. Sveti Stefan se sastoji od malog ostrva koje je danas povezano sa kopnom uskim tombolom i kopnenim delom, gde živi većina stanovnika.
 • Manastir Reževići: Manastir Reževići je drevni manastir koji se nalazi na oko 15 minuta vožnje od Budve. Manastir datira iz 13. veka i dom je prelepe crkve i zadivljujućih fresaka.
 • Rimski mozaici: Rimski mozaici su niz antičkih mozaika koji se nalaze u centru Budve. Mozaici datiraju iz 2. vijeka nove ere i smatraju se jednim od najvažnijih arheoloških lokaliteta u Crnoj Gori.
 • Tvrđava Citadela: Tvrđava Citadela je impozantna tvrđava koja se nalazi u starom gradu Budve. Tvrđava datira iz 15. vijeka i izgrađena je da zaštiti grad od invazijskih sila.
Sve u svemu, Budva ima bogatu i fascinantnu istoriju, sa mnogim drevnim lokalitetima i građevinama koje je vredno istražiti. Bilo da vas zanimaju antičke ruševine, srednjovjekovna arhitektura ili vjerski objekti, sigurno ćete pronaći nešto što će vas zanimati u ovom prekrasnom primorskom gradu.

Adresa

Ada Luxury Rooms

XVI Ulica 16
85310 Budva
Crna Gora

Kontakt Info

Telefon: +382 68 357 428

Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.